Insändare om toaletterna vid Resecentrum

Tillgång till toaletter vid Resecentrum i Stenungsund

Vi i vänsterpartiet tror att det finns en bred politisk samsyn i Stenungsund om att kollektivtrafiken skall öka och att den också har en betydande påverkan på vår kommuns framtida utveckling. I avvaktan på ett nytt resecentrum som ligger många år fram i tiden så är den tillfälliga lösning den plats som finns vid den gamla stationen. Denna vid vissa vädertillfällen ogästvänliga plats där många byter – väntar på buss eller tåg så finns det också nödlösningar om det krävs ett besök på toalett i form av utställd s.k. ”bajamaja” vilket speciellt vintertid inte är särskilt trevligt ens som nödåtgärd.

Vid en debatt i höstas i fullmäktige i Stenungsund så lovade du Erik Söderberg (FP) att detta problem skulle vara löst inför vintern och att ingen skulle behöva frysa på en ”bajamaja” på vårt resecentrum. Vintern har snart gått och våren tinar så sakta fram – men vi ser inte eller har som frekventa resenärer ännu inte sett något alternativ till än att det är ett besök på denna ”bajamaja” som gäller om behov uppstår

Min fråga som vi och många andra resenärer ställer till dig är kort och koncis –

vad hände med det löfte som du gav om att inte behöva frysa på en ”bajamaja” i vinter på kommunens resecentrum? Är det din och alliansens vilja att förändra detta – och då konkret vad gör ni för att vi som resenärer inte skall behöva frysa ”häcken” av oss en vinter till?

Jan Alexandersson                                               Birgit Lövkvist

Ordförande Vänsterpartiet Stenungsund         Ordförande Vänsterpartiet Stenungsund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *